Mini pizza z plantanów

5 składników 30min

Plantany uwielbiam za ich wszechstronność. Gdy są zielone można je jeść na sposób wytrawny, a gdy dojrzeją i są koloru żółtego lub brązowego są najlepsze na słodko. Te mini pizze powstały z myślą o szybkiej przekąsce, przystawce lub dodatku do dania głównego. Uwielbiam ten przepis ze względu na małą ilość składników i szybki czas wykonania. Chwila w kuchni i sycący posiłek gotowy.

Mini pizza z plantanów

  • Przygotowanie:  10min
  • Gotowanie: 30min

Składniki:

  • 2 zielone plantany
  • 2 łyżki mąki z maranty trzcinowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 150 ml zimnej wody
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wrzucam do kielicha blendera i miksuję na wysokich obrotach aż do otrzymania gładkiej masy.

  2. Wykładam na silikonową matę w formie niezbyt grubych mini pizz i piekę w 180oC przez 20 minut.

  3. Po tym czasie kładę wędzonego łososia i piekę jeszcze 10 minut. Podaję z pastą z awokado i szczypiorkiem.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.