Gdybym miała wybrać rybę na swój ostatni posiłek, byłby to halibut. Delikatne mięso, które wręcz rozpływa się w ustach i niepowtarzalny, maślany smak sprawiają, że jest dla mnie rybą numer jeden. Tutaj jest podsmażona na dość gorącym oleju i ma pyszną,…
Owoce morza
Co dziś na obiad? Czy też macie tak czasami, że główkujecie co przygotować do jedzenia, a pomysłów brak? W odpowiedzi polecam smaczny i zdrowy zestaw obiadowy przy którym się nie narobicie. Sprawdzone smaki zadowolą Wasze podniebienie, a organizm podziękuje za porcje odżywczych składników. Wystarczy mieć pod ręka…
Swego czasu panował duży szał na robienie ryżu z kalafiora, ale co jeśli kapuściany smak tego warzywa nie do końca nam odpowiada i nie łączy się zbyt dobrze z innymi potrawami? Rozwiązania nie trzeba szukać długo. Trwa sezon na warzywa korzeniowe i korzeń pietruszki…
W diecie paleo niezwykle ważna jest różnorodność i obfitość substancji odżywczych. Jeśli będziemy spożywać cały czas pierś kurczaka na przemian z deserem nie uzyskamy żadnych pozytywnych rezultatów. Podstawę piramidy żywieniowej protokołu autoimmunologicznego tworzą warzywa, a zaraz po nich są mięso,…