Odkąd pamiętam była na każdym świątecznym stole. Chciałam stworzyć coś podobnego lecz bez jajka i majonezu i udało się. Bierzemy warzywa z rosołu, dodajemy parę chrupkich składników, a wszystko polewamy sosem z awokado. Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy, zjadłam natychmiast wszystko…
Śniadania
Strukturą i smakiem przypominają prawdziwe placuszki, a wymagają niewielu składników i są szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Do niedawna o dyni makaronowej mogłam tylko poczytać. Niespodziewanie odnalazłam ją w jednym z supermarketów. Jako że byłam zafascynowana tym śmiesznym warzywem z którego rzeczywiście otrzymuje się makaron, zrobiłam spore zapasy na zimę. Z miąższu dyni otrzymujemy delikatne, cieniutkie makaronowe nitki. Dla mnie…
Prawdziwe bezglutenowe pieczywo bez dodatku ziaren i drożdży. W bagietkę można się miło wgryźć i poczuć jaka jest chrupiąca. Nie będę ukrywać, że tak jak wszystko co ma w sobie plantany, jest najlepsza na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Później robi się niestety twardawa…