Plantanowe pankejki

5 składników  

Strukturą i smakiem przypominają prawdziwe placuszki, a wymagają niewielu składników i są szybkie w przygotowaniu. Polecam!

Plantanowe pankejki

  • Poziom:  
  • Przygotowanie:  

Składniki:

  • 2 dojrzałe miękkie plantany
  • 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin
  • 2 łyżki mleka kokosowego (użyłam KOKO)
  • 4 łyżki mąki z maranty trzcinowej
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzewam do 180°C.

  2. Wszystkie składniki wkładam do blendera wysokoobrotowego i miksuję, aż otrzymam gładką masę.

  3. Wykładam masę na matę silikonową w formie małych placków. Piekę około 20 minut, aż się zarumienią. Podaję z owocami i syropem klonowym.

 

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.