Purée z marchewki i pietruszki

6 składników 30min  łatwy

Prosty dodatek z warzyw korzeniowych do każdego rodzaju mięsa. Marchewka z olejem kokosowym ma zupełnie nowy wymiar smaku, a pietruszka z czosnkiem i natką to bardzo udane połączenie.

Purée z marchewki i pietruszki

  • Poziom:  łatwy
  • Przygotowanie:  15min
  • Gotowanie: 30min

Składniki:

  • 600g marchewki
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 600g pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obieram, gotuję do miękkości i odcedzam. Przeciskam przez praskę lub blenduję i dodaję olej kokosowy.

  2. Pietruszkę obieram i gotuję do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzam a następnie blenduję z ugotowanym czosnkiem na gładką masę. Na koniec dodaję oliwę i natkę.

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

Your email address will not be published.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.