Oto przepis na moją ukochaną pizzę z plantanów. Jest ona dla mnie namiastką ciasta pszennego i koi moje podniebienie, gdy domaga się czegoś co może imitować gluten. Dodatkowo nie może się nie udać. Gdy przypieczemy mocniej wyjdzie bardziej chrupiąca, a gdy pieczemy krócej…
Dania podstawowe
7 składników
30min
średni
Prawdziwe bezglutenowe pieczywo bez dodatku ziaren i drożdży. W bagietkę można się miło wgryźć i poczuć jaka jest chrupiąca. Nie będę ukrywać, że tak jak wszystko co ma w sobie plantany, jest najlepsza na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Później robi się niestety twardawa…
5 składników
30min
Plantany uwielbiam za ich wszechstronność. Gdy są zielone można je jeść na sposób wytrawny, a gdy dojrzeją i są koloru żółtego lub brązowego są najlepsze na słodko. Te mini pizze powstały z myślą o szybkiej przekąsce, przystawce lub dodatku do dania głównego. Uwielbiam ten przepis ze względu na małą…